Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Под акумулатора е, нарича се дехидратор и извлича влагата от фреона. Ако е твърде стар ти тормози климатичната инсталация и може да вдига налягане.

Comment

• челен кулер

здравейте колеги Видях една алфа 145 с челен килер на бронята някои може ли да ми помогне с малко информация какви тръби ще ми трябват с какви чупки ми са нужни за слагането за да закупя и лесно ли се поставя.

Comment

• Здравейте, имам нужда от малко инфо. Факти:
        1. Спряха километражът и скоростометърът.
        2. Реших да стигам до датчика. Махнах акумулатора, скарата, дзверих се, залягах, гледах, не можах да видя датчика и сглобих всичко обратно.
        3. Вече всичко работи.

Понеже не ми се повтаря упражнението и нямам време за сервизи, имам следния въпрос:
        От къде взима + и - този датчик, защото очевидно нещо съм разместил и е проработил?

Не съм изключил възможността да е от таблото, но да проработи без да го махам и без да скачам в дупки ми се струва странно. И на студена и на загряла кола след 10 км градско не се оправи от самосебе си, а само след неуспешното търсене на датчика с размърдане на кабалеите около акумулатора и скарата.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

• Що си мисля,че на ЦФ2 километража вземаше информация от АБС-а.
          Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
          Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• И аз имам такова съмнение, ама уж питах и ми казаха, че е от кутията. Ако е от ABS, нямаше ли да свети лампата?
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

• Така като гледам твоята е ЦФ2,ако е така взема сигнал от преден десен датчик и не е задължително да светне лампата на АБС-а.

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Здравейте, имам нужда от малко инфо. Факти:
                1. Спряха километражът и скоростометърът.
                2. Реших да стигам до датчика. Махнах акумулатора, скарата, дзверих се, залягах, гледах, не можах да видя датчика и сглобих всичко обратно.
                3. Вече всичко работи.

Понеже не ми се повтаря упражнението и нямам време за сервизи, имам следния въпрос:
                От къде взима + и - този датчик, защото очевидно нещо съм разместил и е проработил?

Не съм изключил възможността да е от таблото, но да проработи без да го махам и без да скачам в дупки ми се струва странно. И на студена и на загряла кола след 10 км градско не се оправи от самосебе си, а само след неуспешното търсене на датчика с размърдане на кабалеите около акумулатора и скарата.
                Не е от размърдването, а от откачаването на акумулатора. Рестартирал си го, така да се каже. Така ще направи още един два пъти, после при подаване на контакт стрелките на скоростомера и обортомера първо ще подскачат до край и ще се връщат и ще се нулира киломертажа.
                Последна фаза е да започнат да показват каквото си искат: на магистралата на пълна газ на 5-та си показваше около 1800 оборота и около 110км/ч.
                Поне това беше при мен последователността на събитията. Смених го с друг и вече година нямам такива ядове.
                sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

• Това при положение, че има датчик на скоростите.
                  Ако е от ABS?
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

• Хрумна ми нещо,защо не погледнеш Датчика на АБС-а и кабелите покрай него,да не би някой да се е зацапал или прекъснал.

Comment

• Мерси на всички за мненията. Като намеря време ще огледам всичко възможно, че така след работа на тъмно само симулирам...
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

• И не забравяй после да пишеш

Comment

• Здравейте колеги! От тея дни като застудя имам един проблем. Като превключвам и ми светва лампата с удивителната (за ръчната спирачка) за кратко точно колкото трае превключването на скорост. Бихте ли ми казали от какво може да се получава така. Казанчето е на макс със сширачна течност, точно толкова колкото сипах при смяната и.
                          Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                          Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                          Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Виж поплавака на капачката дали се движи свободно.
                            Зачести контактите.

Comment

• Поплавъка си се движи нормално и июа течност до горе...
                              Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                              Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                              Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• На мен това ми е шифт контол освен др. функции които изпълнява..., но едва ли и при теб е така.. както ти е написал колегата виж буксата да не би да ти прави проблем
                                Успех
                                -------------------------------
                                ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                                ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Working...
                                X